Jvhms

Ännu en riktigt låg dag. Fan alltså. Jag sov skitdåligt inatt och vaknade tidigt av oljud från byggandet på våningen över vår. Kompenserade genom att halvslumra till klockan ett. 

Jag hade iallafall planerat att komma ut på en promenad men det sket sig när ett brutalt snöfall började. Nu ligger jag nedbäddad i sängen och glor på snön som faller ner i rasande tempo. 

Nu är det den här helgen som gäller. På måndag ska jag vara som jag brukar igen. Men just nu nöjer jag mig med att försöka bli av med huvudvärken.

note to self

Den här känslan: oändlig frustration. 

Frustrerad över livet, över min sysslolöshet, över att hela tiden vara trött, över att inte kunna somna om nätterna, över att inte vakna på morgonen, över att inte ha kontroll, över att leva ett så meningslöst liv, att aldrig vara riktigt, riktigt glad. Kom ihåg denna frustration. Det är viktigt.

Nästa gång en möjlighet uppenbarar sig, ta den då Josefin. För du hatar din tillvaro, du gör ju verkligen det. Du är bara feg och fast i den nuvarande situationen. Släpp tryggheten, var lite jävla tuff för en gångs skull och ändra ditt liv. För det börjar verkligen bli dags nu. 

År efter år, du försvinner inte från mitt medvetande.

Och så var det dags igen. Vidriga, vidriga dröm. Den här gången började det hela med att jag befann mig på en ö tillsammans med människor jag umgås med nu eller som jag umgicks med förr. Det verkade vara någon form av skolläger.
Vi gick omkring där på ön och hade roligt, badade, skrattade, berättade historier. Och sen hände det, på samma sätt som jag alltid upplever det. En kall kår gick längs ryggraden och jag visste att du var där, någonstans i närheten. Resten av drömmen bara grät jag, utan uppehåll. Du fanns i periferin men jag såg aldrig mer än en mörk gestalt som försökte undvika mig.
Bara en skugga, en känsla, en dröm som många andra. Men när jag vaknade satt förtvivlan kvar inombords och tårarna var nära. Jag kan inte för mitt liv förstå varför det här fortfarande händer, efter så många år. Hur kan jag fortfarande känna och sakna så som jag gör? Helvete, helvete, helvete. Hela grejen är så sjuk.

Men å andra sidan vaknade jag med Albus som tryckt sitt ansikte mot min kind och spann som aldrig förr, och så fort Stinson märkte att jag var vaken kom han fram och kurade ihop sig på mitt bröst. Mina älskade pojkar, det är så mycket kärlek där alltså.

Mina stora planer för dagen blir inte av. Istället blir målet bara att komma ut på en promenad och kanske en lättare städning här. Mer än så klarar jag nog inte i detta omtöcknade tillstånd jag befinner mig i. Det blev inte många timmars sömn men jag törs inte somna igen. Jag vill att du ska återvända till den mest avlägsna delen av mitt medvetande där du ska befinna dig.


Sprattelkatt

Idag har jag promenerat nästan fjorton kilometer. Jag är nöjd, trots skavsåret. Känner mig hurtig as fuck.

Nu ligger jag nedbäddad och katterna turas om att gå rakt över mig och trampa rakt på brösten, 3,5 kilo katt känns alltså. Ska börja använda pansar-bh när jag ska sova. Det är min plan. God natt. 

poo

Alla barnen är ute och festar ikväll förutom Josse för hon ligger redan och halvsover i sängen. Alltså bitterheten är inte att leka med. 
Jag jobbade nämligen igår och det blev rejält försenat, så hela dagen idag har jag varit en zombie. Klev inte upp ur sängen förrens runt ett. 

Jag hoppas att morgondagen blir bättre och att det blir utgång nästa helg istället. Jag vill ha kuuuuul :( 

TorsDAG

Idag roar jag mig med att städa, söka jobb och jag har även planerat in en powerwalk i eftermiddag. Och sen ska jag jobba, tjobilobi.

Just nu blir jag utstirrad av min pöjkar, har en känsla av att de vill ha lunch. 
shbelibulk

För tillfället:
Utslagen katt bredvid mig som ser ut att ha brutit ihop av depression över att bli nekad mat.
Fjantig dag-tv maler på i bakgrunden.
Jag sitter med datorn i knät, funderar på att dra igång Sims.
Är brutalt sugen på köttfärssås och pasta. Riktig jävla pasta.
Ikväll ska jag utsättas för närkontakt med horsie för första gången på länge, spännande som fasen.
Tack och adjö.

lördag.

Gårdagskvällen blev väldigt annorlunda mot våra ursprungliga planer att sitta hemma och kolla på film. Plötsligt befann jag och Vincent oss i en lägenhet proppfull med människor och sen plötsligt på Flamman där vi dansade i flera timmar med världens trevligaste personer. Tyvärr tyckte jag att det var en bra idé att stå ute och röka utan jacka mer än en gång så när vi väl kom hem var jag så nedfrusen att jag låg vaken i flera timmar och försökte få upp värmen.
Men en väldigt bra kväll hur som helst, och nu känns det inte så lockande att gå ut på Ågatan igen med tanke på att alkoholen är ungefär dubbelt så dyr. Kanske borde man plugga på universitetet ändå.

Tisdag

Fan vilken bra dag! Det verkar som om det är bara jag som blir glad och får massor av energi av snön och kylan, haha. Jag älskar det hur som helst! 
Idag har jag hunnit ta en rejäl promenad och ordentligt med fix här hemma. Vardagsrummet är uppfräschat och är hur mysigt som helst med nya gardiner. Hann förbi mamma med en födelsedagspresent också.

Just nu sitter jag och glor på Farmen (Elsa, jag tänker på dig!) och ska så snart sambo kommer hem avnjuta en måltid innan det är dags att åka iväg till jobbet. Fin dag, tjolahej!

såhär i januari.

Jaha. Då har det gått en bit in på det nya året och mja, det är väl ungefär som vanligt. 
Jag hänger hemma om dagarna och går och plockar, gosar med mina katter och chillar. Sen lagar jag mat, pussar på min sambo och myser lite till. Cirka sådär ser mina dagar ut, med olika tillägg som rundor på stan, powerwalks, jobb på kvällarna och annat. 
Idag har jag dessutom hunnit träffa mina kära vänner. Väldigt spontant, plötsligt stod de utanför min port och vi gick en promenad och snackade. Känns alltid fint att fylla huvudet med högtflygande planer om resor, sommarjobb och festivaler som kan tränga undan de lite jobbigare tankarna som susar runt där i vanliga fall. 
Måste bara påpeka en stor skillnad från i höstas, maten. Fan vad bra jag äter nu! Stolt som fan, och sockersuget börjar släppa sitt järngrepp. Hoppas jag lyckas hålla i det så länge som möjligt.

Avrundar det hela med en svindålig iPhonebild på mig och min kära sambo. <3

nyår and such.

Nytt år, nya möjligheter. För visst ska man väl inleda det nya året med något riktigt klyschigt?

Mitt nyår firades in i Skeda. Jag och Vincent ordnade fest och tillsammans med fjorton andra åt vi god mat, söp och dansade. Jag tror alla hade riktigt roligt, det verkade så. Förutom brutal sömnbrist (somnade åtta och vaknade tio he-he) hade jag en trevlig kväll. Det är ju alltid lite jobbigt att vara värdinna och försöka hålla koll på saker och ting men det gick ganska bra ändå.

Men vissa dåliga saker hände också och de konsekvenserna har kommit idag, ordentliga sådana. Så just nu sitter jag och glor på en gammal Batmanfilm i brist på annat, för trots sömnbristen kan jag absolut inte sova. Hatar allt grubbel.

Det känns iallafall bra att nu är allt över och vardagen kan börja igen. Det ska bli skönt att komma tillbaka till sin vanliga dygnsrytm och få ordning på saker och ting igen. Det börjar redan imorgon med jobb och vardagssysslor.

Nu hoppas jag iallafall på lite sömn. Och snälla rara Gud, låt 2014 bli ett bra år.

RSS 2.0